Nata e trokitjeve në xhama

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Nata e trokitjeve në xhama.JPG

Nata e trokitjeve në xhama dramë, Autori: Dhimiter Anagnosti. Botuesi: Toena. Faqet e librit 72.

Ky libër u kushtohet të gjithë të dënuarve politikë të regjimit komunist atyre që u vranë, ose vdiqën në kampet e punës. Ngjarjet zhvillohen në një qytet provincial. Në një nga të shumtat ato net, ku në trotuare rrinin radhët e gjata, në pritje të një litri qumësht. Në qendër të dramës është Kristina e sapo liruar nga burgu dhe përpjekja e saj për të rifilluar. Gjithë skena zhvillohet në rrugë nën vështrimin plot frikë të njerëzve që fshiheshin pas dritare me hekura të shtëpive.