Jump to content

Nefilimët

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Rënia e engjëjve rebelë nga Hieronymus Bosch, bazuar në Zanafilla 6:1–4

Nefilimët (hebraisht: נְפִילִים Nəfīlīm) janë qenie ose njerëz misterioze në Biblën Hebraike që përshkruhen si të mëdhenj dhe të fortë. [1] Fjala hebraike "Nefilim" nganjëherë përkthehet si "gjigantë", dhe ndonjëherë si kuptimi i saj i mirëfilltë "të rënët". [2] Origjina e tyre është e diskutueshme. Disa, duke përfshirë autorin e Librit të Enokut, i shohin ata si pasardhës të engjëjve dhe njerëzve të rënë . Të tjerë i shohin si pasardhës të Sethit dhe Kainit .

  1. ^ Kosior, Wojciech (22 maj 2018), "The Fallen (Or) Giants? The Gigantic Qualities of the Nefilim in the Hebrew Bible", përmbledhur nga Waligórska, Magdalena; Kohn, Tara (red.), Jewish Translation – Translating Jewishness (në anglisht), De Gruyter, fq. 17–38, doi:10.1515/9783110550788-002, ISBN 978-3110550788
  2. ^ "Nephilim". Encyclopedia Britannica (në anglisht). Marrë më 2020-11-06.