Neo-Ludizmi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Neo-Luddizmi ose Luddizmi i Ri është një filozofi që kundërshton shumë forma të teknologjisë moderne. Fjala Luddite përdoret në përgjithësi si një term përçmues që zbatohet për njerëzit që shfaqin prirjet technophobic. Emri është i bazuar në trashëgiminë historike të Luddites britanik, të cilët ishin aktive midis 1811 dhe 1816