Net të ftohta në bregdet

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Net të ftohta në bregdet.JPG

Net të ftohta në bregdet tregime të zgjedhura, Autori: Gjergj Vlashi. Botuesi: Toena. Faqet e librit 236.

Shkrimtari Gjergj Vlashi në bërthamën e tij poliedrike, te tregimi e shfaq veten më mirë, në një plotësi të gjithanshme. Proza e tij e shkurtër bie në sy për detajet jetësore, për thjeshtësinë e rrëfimit, për joshjen ndaj subjekteve pa bujë dhe origjinalë. Detaji, te proza e Gjergj Vlashit, ka shumë rëndësi.

Kështu, në tregimet "Net të ftohta në bregdet", "Mjeshtri", aventurat moderne të "Damian P.", apo "Djaloshi dhe gjarpri", nëpërmjet shumë detajeve, di të krijojë një plotësi artistike joshëse.