Jump to content

Newell's Old Boys

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Newell's Old Boys është një ekip Argjentinas. Newell's Old Boys është krijuar me 3 nëntor 1903. Stadiumi qe zotëron Newell's Old Boys quhet Estadio Marcelo Bielsa qe ndodhet ne Rosario dhe ka një kapacitet 39.095 ulëse. Drejtori i Klubit është Guillermo Lorente. Trajneri është Gerardo Martino i cili e mori detyrën ne dhjetor te vitit 2011.


Newell's Old Boys ka luajtur ndeshjet e saj ne stadiumin Marcelo Bielsa qe nga viti 1911. Ky stadium njihet edhe me nofkën El Coloso del Parque. Stadiumit ju rrit kapaciteti nga 30.000 ulëse ne 38.085 ulëse ne vitin 1997. Me 22 dhjetor 2009 stadiumit ju ndryshua emri ne nder te ish-trajnerit dhe ish-lojtarit te klubit Marcelo Bielsa.