Jump to content

Nika Melia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Nika Melia

Nikanor (Nika) Melia (lindur më 21 dhjetor 1979) është një politikan gjeorgjian i cili është një kryetar i Lëvizjes Kombëtare të Bashkuar dhe ai është anëtar i parlamentit të Gjeorgjisë. Ai ishte anëtar i parlamentit të Gjeorgjisë nga Lëvizja Kombëtare e Bashkuar nga 2016 në 2019. Ai u zëvendësua nga Badri Basishvili. Ai ka një diplomë master në Marrëdhëniet Ndërkombëtare nga Universiteti Oxford Brookes.

Ai është kandidati i vetëm i opozitës që zë vendin e parë në cilindo raund të vitit 2020. Zgjedhjet legjislative gjeorgjiane, por ai bojkotoi dhe nuk mori pjesë në raundin e dytë.

Në qershor 2019 ai u la i lirë me kusht pasi ishte akuzuar për organizim ose menaxhim të dhunës në grup ose pjesëmarrje në të, gjatë protestave gjeorgjiane 20–21 qershor në Tbilisi.

Në Dhjetor 2020, Pas dorëheqjes së Grigol Vashadze ai u zgjodh Kryetar i Lëvizjes Kombëtare të Bashkuar.