Nikoll Brozi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Nikoll Brozi ka lindur më 20.08.1935 në Përlat, rrethi Mirditë. Ka mbaruar shkollën e mesme të përgjithshme, shkollën e lartë të Partisë, si dhe kurisn e lartë të filozofisë. Ka punuar arsimtar në Përlat, shefi i seksionit të pionerëve në Komitetin e Rinisë së Rrethit Mirditë, sekretar lokaliteti i qendrës Rrëshen, instruktor në komitetin e partisë të rrethit të Mirditës. Ka punaur në Institutin e Studimeve ML në aparatin e e KQ të PPSH, sekretar i Komitetit të Partisë të rrethit të Kukësit, sekretar i Byrosë së Partisë në Krumë etj.

Është dekoruar me urdhërin "Për shërbime të shquara shtetërore dhe shoqërore të klasit II- të" në vitin 1982. Mban urdhrin "40 vjetori i PPSH" dhënë në vitin 1986.

Ka kryer studime të ndryshme, ka mbajtur kumtesa dhe referime në sesionen të ndryshme shkencore dhe ka shkruar artikuj në gazetën "Zëri i popullit" për jetën e Partisë dhe për punën me kuadrin.