Nikolla Lako

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Harta Etnografike e Shqipërisë punuar nga Nikolla Lako

Nikolla Lako, publicist dhe erudit i madh, nxënës dhe më pas mësues në Mësonjëtoren e Korçës. Qe vetëm 17 vjeç kur nxori në shtyp gazetën "Shqipëria", më 1897, ndonëse aktiviteti i tij publicistik do të kulmojë me botimin në Paris të revistës cilësore "Opinga" e cila do të kontribuojë në propagandimin e çështjes shqiptare gjatë punimeve të Konferencës së Paqes më 1919-1920. Ishte drejtor i parë i Bibliotekës së Korçës dhe themelues i Muzeut të Shkencave të Natyrës”.

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Edi Rama facebook