Jump to content

Njëqind Ditët

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Napoleon Bonaparta u kthye nga ishulli Elba pasi që populli francez nuk ishte i kenaqur me dinastin qe e udhehiqte Francen.Ai mori perseri fronin pra u be perandor i Frances vetem per 100 dite.Me ardhjen e tij shtetet Evropiane filluan te friksohen dhe keshtu Austria Prusia Spanja dhe Holanda krijuan nje koalicion kunder Nepoleonit.Ne lufte me keto shtete Napoleon Bonaparta humbi dhe ai perseri u kthye ne ishullin Shen Elena ku edhe vdiq.Por sundimi i Napoleonit pati anet pozitive sepse vendet e pushtuara kishin tashme nje sistem politik arsimi ishte zhvilluar por pas vdekjes se tij feudalizmi u shtyp dhe borgjezia filloi prap te udheheq.