Njësitë administrative të Skocisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Për shkaqe të qeverisë lokale, Skocia ndahet në 32 zona të caktuara si "Zona të Këshillit", të cilat qeverisen nga autoritete unitare [1] të emërtuar si "Këshille" që kanë zgjedhjen nën "Aktin Lokal Qeverisës 1997" që të njihen (por jo të riemërohen) si "Comhairle" kur kërkojnë emër Gal.

Kanë ekzistuar qysh më 1 prill 1996, nën mbikqyrjen e Qeverisë lokale "Akti 1994".

Trupa të tjerë administrativ (disa nga të cilat përshkruhen më poshtë) ende ndjekin kufijtë e caktuar nga marrëveshjet e vjetra lakale qeverisëse.

Harta[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

ScotlandLabelled.png

 1. Inverclyde
 2. Renfrewshire
 3. West Dunbartonshire
 4. East Dunbartonshire
 5. Glasgow
 6. East Renfrewshire
 7. North Lanarkshire
 8. Falkirk
 9. West Lothian
 10. Edinburgh
 11. Midlothian
 12. East Lothian
 13. Clackmannanshire
 14. Fife
 15. Dundee
 16. Angus
 17. Aberdeenshire

 1. Aberdeen
 2. Moray
 3. Highland
 4. Na h-Eileanan Siar
  (Ishujt Perëndimorë)
 5. Argyll and Bute
 6. Perth and Kinross
 7. Stirling
 8. North Ayrshire
 9. East Ayrshire
 10. South Ayrshire
 11. Dumfries and Galloway
 12. South Lanarkshire
 13. Scottish Borders
 14. Orkney (Nuk shihet)
 15. Shetland (Nuk shihet)

Shih dhe këtë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Burime të dhënash[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. ^ With respect to Scotland the phrase "unitary authority" is merely descriptive; in the United Kingdom the phrase "Unitary Authority" as a designation is specific to English local government areas.