Njeri i fjalës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Njeri i fjalës është mirënjohje, lëvdatë shoqërore-popullore për individët e njohur nga rrethi si njerëz që qëndrojnë pas fjalës së thënë ndonjë individi apo shoqërisë në përgjithësi.

Kjo mirënjohje apo lavdatë varësisht nga momenti dhe qëllimi i shpehjes ju drejtohet personave që në rrethe të caktuara shoqërore kanë dëshmuar që qëndrojnë prapa fjalëve të thëna nga vetë ata dhe pohimet që i kanë bërë i kanë dhëndëruar në vepra zakonisht në kuptimin subjektiv.