Oboa

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Oboa eshte nje vegel muzikore. Ka tingull depërtues me ngjyrim hundor (nazal) i cili krijohet duke fryrë me pipëz dyshe.Ndërkaq , tingujt e saj të lartë janë delikatë , në këtë regjistër tingellojnë shumë bukur meloditë lirike - idilike të qeta. Oboa është instrument orkestral dhe solistik.