Oda Ekonomike e Kosovës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë


Sistemi shtetëror
Kosova

Oda Ekonomike e Kosovës ose shkurtesa OEK është organizatë profesionale jofitimprurëse dhe subjekt juridik i pavarur. Selia e OEK-së është në Prishtinë. OEK-ja ka statutin dhe gjykatën e nderit. Financimi i OEK-së bëhet nga vetë anëtarët e saj.

Organet dhe strukturat informative të OEK-së[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Oda Ekonomike e Kosoves është asociacioni me I fuqishem I biznesit ne Kosove. Themeluar ne vitin 1962 prej Parlamentit te Kosoves, OEK është perfaqesuesi i vetem ligjor I interesave te komunitetit te biznesit. Oda Ekonomike e Kosoves është nje organizate jo-profitabile, e pavarur dhe profesionale e cila lobon dhe punon me qellimin kryesor te zhvillimit te ekonomise se tregut, ndermarresise dhe rritjes se aftesive konkurruese te anetareve te saj. OEK është e angazhuar te mbroje dhe perfaqesoje ne menyren me te mire te mundshme interesat e anetareve te saj, te keshilloje bizneset fillestare , te ju jap asistence profesionale anetareve te saj dhe ne vecanti te promovoje investimet dhe zhvillimin ekonomik te Kosoves.

Prezenca e OEK ne te gjithe Kosoven është e vendosur nepermjet zyrave te saj regjionale ne Gjilan, Ferizaj, Prizren, Gjakove,Peje dhe Mitrovice. Sipas ligjit mbi Oden Ekonomike te Kosoves, anetaresimi behet ne baza vullnetare. OEK perbehet prej 2 departamenteve, 30 shoqatave sektoriale dhe mbi 15 000 anetareve. Anetaret e Odes operojne ne sektore te ndryshem te ekonomise duke perfshire sektorin e Teknologjise, Telekomunikacionit , Ndertimtarise, Bankave dhe Kompanive te Sigurimit, Perpunimit te metaleve , Perpunimit te Drurit, Prodhimit dhe Perpunimit te ushqimit dhe pijeve etj. Me qellim te ofrimit te sherbimeve me cilesi dhe profesionalitet, Oda Ekonomike e Kosoves është certifikuar me ISO 9001-2008 dhe është e angazhuar te implementoje praktika te mira menaxheriale dhe te ofroje sherbime qe permbushin kerkesat e anetareve

Organet qeverise të OEK-së[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Kuvendi i OEK-së
  • Këshilli drejtues i OEK-së
  • Kryetari i OEK-së
  • Këshilli mbikëqyrës i OEK-së

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]