Omsk

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Omsk, (Kazakisht:Омбы/Ombı; rusisht: Омск/Omsk) është një qytet dhe qendra administrative e qarkut Omsk, Rusi, vendosur në rajon Siberi jugperëndimore dhe është 2.236 kilometra (1.389 mi) nga Moska. Me një popullsi prej 1.154.116, është e dytë qytet më e madhe të Rusisë në lindje të maleve Urale pas Novosibirsk, dhe shtatë nga madhësia në shkallë kombëtare.