Ondansetron

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Ondansetron
Systematic (IUPAC) name
(RS)-9-methyl-3-[(2-methyl-1H-imidazol-1-yl)methyl]-2,3-dihydro-1H-carbazol-4(9H)-one
Identifiers
CAS number 99614-02-5[CAS]
ATC code A04AA01
PubChem CID 4595
IUPHAR ligand 2290
DrugBank DB00904
ChemSpider 4434 yes
UNII 4AF302ESOS yes
KEGG D00456 yes
ChEMBL CHEMBL46 yes
Chemical data
Formula  
Mol. mass 293.4 g/mol
SMILES eMolecules & PubChem
Pharmacokinetic data
Bioavailability ~60%
Protein binding 70%-76%
Metabolism Hepatic (CYP3A4, CYP1A2, CYP2D6)
Half-life 5.7 hours
Excretion Renal
Therapeutic considerations
Pregnancy cat. B1(AU) B(US)
Legal status Prescription Only (S4) (AU) -only (CA) POM (UK) -only (US)
Routes Oral, rectal, IV, IM
 yes(what is this?)  (verify)

Ondansetron është emri i një ilaçi që përdoret kryesisht si antiemetik (për trajtimin e të vjellave). Ilaçi vepron në sistemin nervor qëndror dhe periferik, duke shërbyer si anatagonist i receptorëve 5-HT3 të serotoninës.

Përdorimet klinike[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Efektet anësore[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shënime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]