Opel Insignia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Skeda:Opell-Insignia.jpg
Opel Insignia


-Opel Insignia filloi të prodhohej në vitin 2008 si zëvendësim për modelin Vectra. Dhe menjëherë pas shitjeve të para filloi të korrë suksese të mëdha fillimisht me sistemet e shmuta që debutuan me këtë model siq ishin kamerat e ndryshme dhe sensorët për adaptimin sa më të mirë me kushtet e rrugës si dhe sinjalistikën rrugore siq janë kamerat për detektimin e shenjave rrugore sistemin e avancar për ndriqim AFL e shumë e shumë pjesë tjera mekanie e elektronike të teknologjisë dhe efiqiensës së lartë përfshirë ndërruesin e shpejtësive sistemin e tërheqjes me 4-rrota menagjimin elektronik sitemin e amortizimit dhe kontrollin e rrëshqitjes së diferencialit.Pastaj në vitin 2009 shpallet si makina më e mirë e vitit e pas kësaj vinë edhe rekorde të reja si Opeli më i shpejtë i ligjshëm për qarkullim në rrugë (Insignia Sports Tourer i modifikuar nga Steinmetz) Opeli më i qëndrueshëm etj.

Opel Insignia Sports Tourer

Tjetër sukses eshtë edhe shpallja si automejti më i qëndrueshëm dhe me më së paku prishje konstatim i bërë nga instituti i mirnjohur gjerman ADAC i bërë pas mëse 3500 testeve të ndryshme.Ndër të tjera Insignia është shpërblyer edhe me mbi 24 qmime tjera nëpër shtete të ndryshme si maknia më e mirë e gjithashtu u vlersua me 5-yjet e sigurisë nga EuroNCAP.

Opel Insignia Hatchback

-Poashtu vlen të ceken edhe veqoritë estetike të ktëij modeli i cili padyshim mund të konsiderohet më i bukuri i llojit të vet.Dhe me një mori opcionesh dhe veqorishë estetike e luksoze e larmi motorrësh që padyshim e bëjnë lider në klasën e vet. -Në fillim të vitit 2009 Opel nxorri në shtije edhe modelin OPC të Insignias pra një makinë sportive tejet e fuqishme me shumë dallime nga modeli standard duke filluar nga dukja e deri te detajet më të vogla teknike ku makina mesatare familjare shëndërrohet në një makinë sportive e gatshme çdo herë që të futet edhe në pistë e tërë kjo falë butonit OPC.Ndër të tjera varianti OPC merr fuqinë prej 325kf falë agregatit perj 2.8 litrash 6-cilindrave edhe aspirimit me turbo.E krejt kjo fuqi transmetohet në rrotat prej 20” me disqe me ventilim special dhe frena nga kompania e mirnjohur “BREMBO” falë një ndërruesi tejet të avancuar me 6-shtë shpejtësi automatik ose manual si dhe sistemin tejet të avancuar të amortizimit.Veçori tjetër e variantit OPC është edhe sistemi adaptiv i tërheqjes me 4-rrota diferenciali me rrëshqitje të kontrolluar dhe Opel FlexRide sistemi për amortizim i cili e kthen makinën nga një limuzinë e rehatshme për udhtim në mkinë të gatshshme për gara në pistë e për kët arsye brenda kemi ulëset sportive “Recaro” të cilat edhe pse janë tejet të bukura dhe të rehatshme oforjnë mbështetje shtesë kur makina përdoret si sportive.E krejt kto veçori ja bëjnë të mundur variantit OPC të zhvillojë shpejtësi nga 0-100km/h për vetëm 6 sekonda dhe shpejtësi maksimale përmbi 270km/h.

Konfori i Insignias-Me materjale të zgjedhura
Ulëset me ngrohje dhe ventillim
Sistemi i monitorimit të kushteve të rrugës me Senzorë dhe Kamera
Ndërruesi i shpejtësive në timon
Sistemi adaptiv 4x4
Sistemi i ndriqimit AFL
Sistemi i detektimit të sinjalistikës rrugore
Sistemi për monitorimin e vijave në rrugë
Opel Club Kosova