Organizata Ndërkombëtare për Standardizim

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Organizata Ndërkombëtare për Standardizim e njohur gjerësisht si ISO, është një organizatë ndërkombëtare për standardet i përberë prej organizmave te ndryshëm kombëtare te standardizimit. Themeluar me 23 shkurt 1947, organizata ka përhapur ne te gjithë boten standarde industriale dhe tregtare. ISO ka qendrën ne Gjeneve , Zvicër. Ndërsa ISO përcaktohet si një organizate jo-qeveritare, aftësia e saj është te vendose standarde qe shpesh bëhen ligj ose nëpërmjet traktateve ose standardeve kombëtare dhe kjo e bën atë me te fuqishme se shume organizata te tjera jo-qeveritare. Ne praktike ISO vepron si një konsorcium me lidhje te forta me qeveritë.

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]