Jump to content

Përdoruesi:InternetArchiveBot

Page contents not supported in other languages.
Nga Wikipedia, enciklopedia e lirëRreth robotit

InternetArchiveBot
2019 Coolest Tool Award Winner
in the category
Impact

InternetArchiveBot is an advanced bot that identifies and replaces broken external links. InternetArchiveBot makes other enhancements to references as well, including filling out bare reference templates and adding links to resources where appropriate. InternetArchiveBot monitors every Wikimedia wiki for new outgoing links and actively makes fixes on over 150 Wikimedia wikis. This bot is operated as a service of the Internet Archive in partnership with the Wikimedia community.

Përdorimi i robotit[ edit ]

Ndezja dhe ndalimi i robotit

 • Bllokimi i robotit nuk është i domosdoshëm për ndalimin e tij.
 • Shtypni "Shiko projektet wiki ku vepron roboti" më poshtë. Sigurohuni të jetë përzgjedhur projekti i saktë wiki nga menuja në krye.
 • Nëse faqja thote: "Ky projekt Wiki është: I aktivizuar"
  • Për të ndaluar robotin, shkruaj arsyen pse roboti duhet ndaluar dhe më pas shtyp "Çaktivizo".
  • Lini një mesazh në Përdoruesi diskutim:InternetArchiveBot duke shpjeguar pse e ndaluat robotin. Përfshini redaktimet e gabuara që janë kryer nga ai.
 • Nëse faqja thote: "Ky projekt Wiki është: I çaktivizuar"
  • Për ta aktivizuar robotin, shkruaj arsyen pse roboti duhet aktivizuar dhe me pas shtyp "Aktivizo".
  • Fillimisht sigurohuni që komuniteti juaj të ketë rënë dakord për përdorimin e robotit. Ndiqni rregullat për aprovimin e robotëve të komunitetit tuaj.
  • Nëse roboti është ndaluar për shkak të problemeve si bërja e redaktimeve të pasakta sigurohuni që ato probleme të jenë zgjidhur më parë.
 • Nëse roboti është bllokuar, ju lutemi të lini një mesazh te User talk:InternetArchiveBot menjëherë.
 • Even if the bot is not running on a given wiki, the Internet Archive create archives of almost every new external link added to every Wikimedia wiki, and has been since 2013. If a bot is blocked or disabled on a wiki, it does not stop this work.

View Run Pages

Përshtatja e robotit

Sjellja e robotit mund të ndryshohet për t'ju përshtatur nevojave të komuniteteve të ndryshme. Kjo gjë kryhet me anë të ndryshimit të vlerave në faqen e përshtatjes te ndërfaqja e robotit. Ndiqni lidhjen më poshtë për të hapur faqen e përshtatjes. Sigurohuni që të jetë përzgjedhur projekti i duhur wiki nga menuja në majë. Vetëm administratorët mund të ndryshojnë përshtatjen për një projekt të caktuar.

Shiko faqen e përshtatjes

Using the bot[ edit ]

Requesting specific articles

Mund të përdorni ndërfaqen e analizimit të një faqeje për të rregulluar lidhjet e vdekura ose për të shtuar lidhjet arkivuese për të gjitha lidhjet në një faqe të caktuar. Redaktimet e bëra me këtë vegël do t'ju atribuohen juve dhe jo robotit. Sigurohuni të keni përgjedhur projektin e duhur wiki nga menuja në majë.

You can also queue the bot to run on multiple pages. These articles will be added to InternetArchiveBot's queue of edits to make.

Help with translation

InternetArchiveBot's management interface is available in many languages thanks to volunteer translators. Your help with translation is greatly appreciated. Visit translatewiki.net to help.

Na kontaktoni

Faqja e diskutimit të robotit Telegram IRC (irc.libera.chat #iabot)

Credits

Kodi

 GitHub