Jump to content

Përdoruesi:MajavahBot

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë


Ky robot punon me anë të Wikimedia Toolforge. Nëse ky robot keqfunksionon, bllokojeni e lajmëroni menaxhuesin e tij. Ama sigurohuni të çaktivizoni bllokimin automatik pasi mund të ketë përdorues të tjerë në Toolforge që po përdorin të njëjtën adresë IP.

This bot runs on the Wikimedia Toolforge. If this bot malfunctions, block this bot and notify its operator, however make sure to disable autoblock as other Toolforge users may be using the same IP address.

This user is a bot operated by Taavi (talk). If it breaks, please tell me about it.

Arkivimi i faqeve[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ky robot mund të arkivojë në mënyrë automatike faqet e diskutimeve. Për këtë të duhet të vendosësh një stampë në krye të faqes që do të arkivosh.

Një shënim për formatimin e stampës[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Roboti ka nevojës për hollësitë e mëposhtme që të funksionojë:

 • Ballina e konfigurimit të jetë në krye të çdo balline tjetër;
 • Çdo rresht të ketë ekzaktësisht 1 parametër, të mos ketë hapësirë para vijave të drejta | dhe kllapat mbyllëse }} të jenë në rreshta të mëvetësishëm.

Shembulli 1: Një arkivë e vetme e madhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ky lloj konfigurimi do të krijojë një arkivë të vetme të madhe të quajtur Përdoruesi diskutim:Emri i përdoruesit/Arkivi dhe do t'i zhvendosë tëra diskutimet që nuk kanë pasur ndërveprim për 31 ditë aty. Kjo është zgjidhja më e thjeshtë por në shumicën e rasteve do të duash të përdorësh shembullin 2.

{{Përdoruesi:MajavahBot/config
| algo  = old(31d)
| archive = Përdoruesi diskutim:Emri i përdoruesit/Arkivi
}}

Shembulli 2: Arkiva të shumëfishta[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ky është përdorimi më i zakonshëm i këtij roboti. Në këtë shembull, roboti do të lëvizë të gjitha diskutimet që nuk kanë pasur ndërveprim për 14 ditë te faqja Përdoruesi diskutim:Emri i përdoruesit/Arkivi 1 derisa ajo faqe të ketë arritur 70 kb informacion. Kur arrihet sasia e përcaktuar e informacionit, roboti do të fillojë t'i arkivojë diskutimet te Përdoruesi diskutim:Emri i përdoruesit/Arkivi 2 e kështu e me radhe duke rritur vazhdimisht numrin sa herë arrihet sasia e përcaktuar e informacionit te faqja e arkivës.

{{Përdoruesi:MajavahBot/config
| algo        = old(14d)
| archive       = Përdoruesi diskutim:Emri i përdoruesit/Arkivi %(counter)d
| counter       = 1
| maxarchivesize   = 70K
| archiveheader    = {{Archives}}
| minthreadstoarchive = 1
| minthreadsleft   = 4
}}

Arkivimi automatik[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Roboti është programuar të vendosë për arkivim automatikisht të gjitha faqet e diskutimeve të artikujve që kanë mbi 5000 bite informacion. Nëse doni ta ndaloni një proces të tillë, shkoni këtu. Sigurohuni të vini arsyen e ndalimit te faqja e diskutimit të faqes së mësipërme.

Përdorim i përparuar[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Për përdorime më të përparuara, shihni: w:en:User:MiszaBot/Archive HowTo.