Përrallat më të bukura shqiptare. Vëll. 2

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Përrallat më të bukura shqiptare. Vëll. 2.jpg

Përrallat më të bukura shqiptare. Vëll. 2 me Autor Kastriot Mahilaj. Redaktore: Erta Mahilaj. Shtëpia botuese: Cinxuri Shkolla. Viti i botimit 2003. Faqet e librit 208. ISBN N/A

Ndërsa udhëton nëpër botën e mahnitshme të përrallave shqiptare, të bien mbi supe ylberë të beftë si shalle shumëngjyrëshe. Në motivet e tyre popullore feksin, përveç të tjerash, edhe figura homerike, danteske, shekspiriane si shenja qoftë të lashtësisë së tyre pellazgjike (pra si nga më të moçmet në botë), qoftë dhe të gjenisë artistike ( pra, si nga më të bukurat në botë )