Pabarazia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Harta botërore që tregon indeksin e zhvillimit të pabarazisë 2014.

Pabarazia, nga pikpamja sociale është një diferencë në qasje të burimeve sociale të ralla dhe me vlerë, burimet duke e kuptuar në kuptimin më të gjerë, përfshirjen e të gjitha mundësive të veprimit të njeriut : politike, ekonomike, kulturore, sociale, seksuale, etj.[1] Pabarazitë sociale, pra, janë rezultat i një shpërndarje të pabarabartë të burimeve brenda një shoqërie.

Pabarazitë janë themeli i shtresave te shoqërive njerëzore. Në të vërtetë, qasja e pabarabartë në burime me vlerë shoqërore shpërndan individët në grupe të ndryshme sociale.

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ një tolerancë diferencuar në lidhje me mos besim në martesë, për shembull, është një burim dhe në këtë kuptim.

Lidhje te jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]