Jump to content

Paisjet nën presion

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Enët si pajisje nën presion nënkuptojnë kthinat e mbyllura të projektuara dhe të prodhuara për të mbajtur fluide nën presion. Ato përfshijnë elementet bashkues të drejtpërdrejtë deri tek vendi i parashikuar për lidhjen me pajisjet e tjera. Një enë mund të përbëhet nga një ose më shumë ndarje. P.sh. si enët e thjeshta nën presion merret çdo enë të ngjitur e lidhur me një tërësi, masë nën presion më të madhe se 0,5 bar e cila përmban ajër ose nitrogjen dhe i cili nuk mendohet të ndizet [1].

Burimi i të dhënave

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]
  1. ^ LIGJI PËR PAJISJET NËN PRESION Në amëzën assembly-kosova.org Arkivuar 29 shtator 2007 tek Wayback Machine