Paleokonservatorizmi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Paleokonservatorizmi është një filozofi poltike konservatore që gjendet kryesisht në SHBA dhe që thekson traditësn, qeverinë e kufizuar, shoqërinë civile, anti-kolonializmin dhe anti-federalizmin, së bashku me identitetin fetar, rajonal, kombëtar dhe identitetin Perëndimor.

Paleokonservatorët e shekullit të 21 shpesh theksojnë pikat në të cilat janë në kontradiktë me neokonservatorët, veçanërisht për sa u përket temave si ndërhyrjet ushtarake, imigracioni i jashtëligjshëm por edhe tema si multikulturalizmi, aksioni afirmativ, shkëmbimi i lirë dhe ndihma e jashtme për vendet e tjera. Paleokonservatorët identifikohen si trashëgimtarët legjitim të traditës konservatore amerikane.

Thelpi i filozofisë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Personalitete me ndikim[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Organizata[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shiko dhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime dhe shënime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]