Paleozoiku

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Era paleozoike ka zgjatur rreth 350 mije vite. Në këtë erë bota organike në toke vazhdimisht është zhvilluar dhe ka përparuar. Në basenet ujore janë paraqitur peshqit e pare, peshkaqenët koralet rreshqitesit ejera. Në brigjet janë paraqitur bimët e para në formë të paprateve të cilat kanë arritur lartësi deri në 40 m, e me zhdukjen e tyre është formuar qymyrguri.