Jump to content

Parku Kombëtar Los Glaciares

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Parku Kombëtar (Los Glaciares) është lokacion i Trashëgimisë Botrore dhe ndodhet në jugperëndim të krahinës Santa Cruz përgjat kufirit me Kilin. Ka një sipërfaqe prej rreth 4500 kilometrash katrorë dhe është themeluar në vitin 1937. Parku është një zonë me bukuri natyrore verbuese, afër maleve të larta, liqeneve të shumta akullnajore duke përfshirë liqenin Argentino, i cili është 160 kilometra i gjatë.