Parku Rinia

Coordinates: 41°19′29″N 19°49′5″E / 41.32472°N 19.81806°E / 41.32472; 19.81806
Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Parku Rinia

Parku Rinia është parku kryesor i Tiranës. Ky park në lindje kufizohet nga bulevari "Dëshmorët e Kombit", në perëndim nga Pallatet e Shallvareve, në veri nga Ministria e Mbrojtjes dhe në jug nga lumi i Lanës.

Në fillimiet e viteve 90-të parku u masakrua tmerrësisht nga ndërtimi pa leje i kiosqeve të cilat e pushtuan përfundimisht hapësirën e gjelbër.

Kjo hapësirë u kthye përsëri gjate vitit 2001. 41°19′29″N 19°49′5″E / 41.32472°N 19.81806°E / 41.32472; 19.81806