Jump to content

Parku logjistik i Tiranës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Parku logjistik i Tiranës
LlojiPrivate (Ndërmarrja subsidiare e Grupit Balfin)
IndustriaLogjistikë
Themeluar në2013
Zyrat qendroreTirane, Shqipëri
Njerëzit kyç
Alket Hajdini
Faqja e internetitwww.tlp.al

Parku logjistik i Tiranës (PLT) ofron shërbime logjistike në Shqipëri. Parku logjistik i Tiranës është një projekt i depove dhe ambienteve industriale të 3 "Klasa A" në zonën më të madhe industriale të Shqipërisë, përgjatë autostradës Tiranë-Durrës. Është parku i parë logjistik në Shqipëri që synon të ndihmojë vendin për të tërhequr më shumë investime të huaja. Me 80'000 m² të ndërtesave të saj mbi 200,000 m² tokë, PLT është parku i parë logjistik dhe industrial në Shqipëri, i aftë për të përmbushur standardet evropiane në ruajtje dhe prodhim që kombinojnë mënyra të ndryshme logjistike dhe zgjidhje. Është një nga investimet më të rëndësishme në Shqipëri dhe një nga parqet logjistike më të mëdha në Evropën Juglindore. Ky park logjistik ishte i hapur në tetor të vitiT 2013.Dizajni dhe ndërtimi i këtij parku krijuan shumë zhurmë sepse përfshinin studentë nga Fakulteti i Arkitekturës. Kompania e ndërtimit donte të ndante përvojën me studentët, pasi që është hera e parë që ky lloj ndërtimi në Shqipëri.

Aktualisht shërbimet logjistike janë të garantuara nga një marrëveshje me Milsped.