Parnassius mnemosyne

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Familia Papilionida


Përshkrimi: Flatrat e përparme të bardha, buzët anësorepa ngjyrë (në përgjithësi duken si pergamen), me dy njolla të zeza të vogla dhe me nervurat të theksuara mirë; flatrat e pasme me ngjyrë të bardhë, njollëzë të zezë në mes dhe me bordurë të errët përgjatë buzës së pasme.

Përmasat: Hapësira e flatrave 50-60 mm.

Habitati: Takohet në zona malore me bimësi të ndryshme, lëndina me bimë në lulëzim, rrallë fluturon edhe më ulët.


  • Mbreteria: Animalia
  • Tipi: Arthropoda
  • Klasa: Insecta
  • Rendi: Lepidoptera
  • Familja: Papilionidae
  • Lloji: Parnassius
  • Specia: Parnassius mnemosyne
  • Zbuluesi: Linnaeus, 1758