Jump to content

Partia e Pavarur Portorikane

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Partia e Pavarur Portorikane (PIP)

Partia e Pavarur Portorikane (es: Partido Independentista Puertorriqueño - Puerto Rican Independence Party ose PIP) është një nga tre partitë politikePuerto Rico. Ideali i partisë është lufta për pavarësinë kombëtare. Është një parti socialdemokratike dhe i përket COPPAL (es. Conferencia Permanente de Partidos Políticos de América Latina) dhe Socialistëve Internacional. PIP denoncon shoqërimin e lirë me Shtetet e Bashkuara si një status kolonial.

U themelua në 20 tetor 1946Bayamón nga Gilberto Concepcion de Gracia, pasi që Partiti Demokratik Popullor braktisi pavarësinë si mundësi politike. Prezidenti i tanishëm i partisë është Rubén Berríos.