Pasaporta e Italisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Skeda:Pasaporte italiane biometrike 2009.jpg
Pasaporta italiane biometrike 2009.

Pasaporta është dokument udhëtimi për jashtë kufinjve te Italisë dhe u jepet shtetasve italiane për te udhëtuar dhe provuar shtetësinë italiane kur ndodhen jashtë shtetit. Kjo pasaporte qe nga viti 2006 lëshohet ne formatin biometrik dhe ka vlefshmëri 10 vjeçare. Mbajtësit e pasaportës italiane kane te drejte për te aplikuar për udhëtimin drejt Shteteve te Bashkuara te Amerikës pa viza.