Patinat

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Njëra patinë dhe pjesa e poshtme e hekurt.

Patinat janë këpucë speciale të cilat përdoren për rrëshqitje mbi akull, për patinazh. Patinat në pjesën e poshtme kanë të përforcuar një pjesë të hekurt që shtrihet vertikalisht dhe përmes së cilës bëhet më lehtë dhe më shpejtë rrëshqitja.