Patriarku

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Patriarku ose Patriku është kryetari i fisit në shoqërinë e bashkësive primitive; kryetari i familjeve të mëdha të dikurshme, që nderohej më shumë se të gjithë dhe që kishte të drejta të plota mbi anëtarët e tjerë të fisit. Por nën patriark nënkuptohet gjithashtu titulli i kryetarit të kishës ortodokse të një vendi.