Peggy Whitson

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Peggy Annette Whitson (lindur më 9 Shkurt, 1960) është një kërkuese amerikane mbi biokiminë, dhe astronaute e mirënjohur në NASA. Misioni i parë i saj në hapësirë ishte në 2002, ku qëndroi për një kohë të gjatë në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës si anëtare e Ekspeditës 5. Misioni i saj i dytë u lançua në 10 Tetor, 2007, me të si femra e parë komandante e ISS me Ekspeditën 16. Në misionin e saj të tretë ajo ishte në një fluturim të gjatë si komandante e Stacionit Ndërkombëtar të Hapësirës në Ekspeditën 51, përpara se ti jepte komandën Fyodor Yurchikhin në 1 Qeshor, 2017.