Jump to content

Pelikani dalmat

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Pelikani Dalmat
Pelikani në Lekun shqiptar
Pelecanus crispus

Pelikani dalmat (latinisht: Pelecanus crispus) rritet në Laguna e Karavastasë dhe është një nga speciet e mbrojtura në Shqipëri si një atraksion turistik i veçantë i rajonit të Myzeqesë. Ky zog i madh, është më i madhi në llojet e pelikanëve si edhe një nga speciet e shpendëve më të mëdha që ekzistojnë sot.