Jump to content

Pema e arrës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Pema e arrës.
 • Sektori Juglans. Rritet në lartësi 20–45 m, me frute të forta. Zhvillohet nga Evropa jug-lindore deri në Azinë qendrore.
  • Juglans regia - arra persiane/arra e butë
  • Juglans sigillata
 • Sektori Rhysocaryon. Rritet në Amerikën jugore dhe veriore.
  • Juglans australis në territorin e Argjentinës
  • Juglans brasiliensis në territorin e Brazilit
  • Juglans californica në territorin e Kalifornisë
  • Juglans hindsii
  • Juglans hirsuta
  • Juglans jamaicensis
  • Juglans major arra e Arizonës
   • Juglans major
  • Juglans microcarpa arra e Teksasit
   • Juglans microcarpa
  • Juglans mollis arra meksikane
  • Juglans neotropica
  • Juglans nigra arra e zezë
  • Juglans olanchana
  • Juglans peruviana
  • Juglans soratensis
  • Juglans steyermarkii - Guatemalë
  • Juglans venezuelensis - Venezuelë
 • Sektori Cardiocaryon. Rritet në lartësi 40–90 cm me frute të buta. Zhvillohet ne veri-lindje të Azisë dhe në lindje të Amerikës Jugore
  • Juglans ailantifolia
  • Juglans cinerea arra e puterit
  • Juglans mandschurica
Arra Japoneze
Hibrite
 • Juglans × bixbyi Rehd. - J. ailantifolia × J. cinerea
 • Juglans × intermedia Carr. - J. nigra × J. regia
 • Juglans × notha Rehd. - J. ailantifolia × J. regia
 • Juglans × quadrangulata (Carr.) Rehd. - J. cinerea × J. regia
 • Juglans × sinensis (D. C.) Rehd. - J. mandschurica × J. regia
 • Juglans × paradox Burbank - J. hindsii × J. regia
 • Juglans × royal Burbank - J. hindsii × J. nigra