Jump to content

Perënditë romake

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Edhe romakët si gjithë popujt e lashtë,besonin në shumë perëndi.Perëndia kryesore për ta ishte Jupiteri,gruaja e tij ishte Junona.

Miverna ishte perëndia e urtësisë,Venara perëndia e bukurisë,Marsi perëndia e luftës etj.Shumë nga perënditë romake ishin të njejta me ato greke por vetëm me emra të ndryshëm.

Edhe romakët kishin ndërtuar gjithashtu tempuj dhe mbi ata vendosnin bustet e perëndive të tyre.