Perikli Jorgoni

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Perikli Jorgoni ka lindur në Tiranë më 15 gusht 1936. Aty kreu shkollën fillore dhe më pas edhe studimet e larta universitare. Për shumë vite punoi si mësues në shkolla të Tiranës e më pas edhe si gazetar e si përkthyes pranë shtëpisë botuese “Naim Frashëri”. Ai ka qenë një përkthyes i talentuar, poet i disa vëllimeve me poezi si dhe mjaft përkthime. Ndërroj jetë në Durrës në dhjetor 2012.