Person i Huaj

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Person i Huaj do të thotë dhe përfshin : një person fizik që është shtetas ose që ka vendbanimin e përhershëm ligjor në një shtet ose territor jashtë shtetit; një shoqëri afariste ose ndonjë organizatë, njësi ose shoqatë -pavarësisht se a është person juridik apo jo - që është themeluar sipas ligjit të një shteti ose territori jashtë shtetit; një njësi ose agjenci qeveritare ose publike-administrative të një shteti tё huaj ose territori jashtë shtetit; dhe një organizatë, njësi ose shoqatë tjetër - pavarësisht se a është person juridik apo jo - që është themeluar në bazë të një traktati ose marrëveshje tjetër mes shteteve, ose që si e tillë është subjekt i së drejtës ndërkombëtare.[1]

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ LIGJI PËR INVESTIMET E HUAJA Në amëzën assembly-kosova.org Archived 27 September 2007[Date mismatch] at the Wayback Machine.