Philip Melanchthon

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Philip Melanchthon, the Protestant preceptor of Germany, 1497-1560 (1898) (14772591252).jpg

Philip Melanchthon ose Filip Melanktoni (16 shkurt 1497 – 19 prill 1560) ishte humanist, teolog dhe reformator gjerman i cili dha kontribut të madh në fushën e arsimit prandaj edhe e quajtën "Mësues i Gjermanisë" (Magister Germaniae dhe Praeceptor Germaniae)