Jump to content

Pieris brassicae

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Flatrat e përparme të bardha, në majë me njollë të zezë, që shtrihet dhe buzës anësore dhe me 2 njolla të rrumbullakta në mes (femra).

Flatrat e pasme të bardha, në buzën e përparme me njllëza të vogla të zezë. Hapësiara e flatrave varion nga 50 - 64 mm. Takohet në mjedise me bimësi të familjes së kryqoreve, në fusha të mbjella me lakër ku dhe dëmton.

  • Mbreteria: Animalia
  • Tipi: Arthropoda
  • Klasa: Insecta
  • Rendi: Lepidoptera
  • Familja: Pieridae
  • Fisi: Pierini
  • Lloji: Pieris
  • Specia: P. brassicae
  • Zbuluesi: (Linnaeus, 1758)