Pimpinella

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Anasoni
Anasoni
-
Seleksionimi shkencor
Lloji: Bimë
Dega: -
Klasa: -
Fisi: -
Familja: -
Grupi: Pimpinella
Grupi
  • Anasoni
    • (lat.Pimpinella anisum)

Anasoni (lat. Pimpinella anisum)

Anasoni në trojet shqiptare rritet në gjendje gjysmë të egër, përdryshe edhe mund të kultivohet. Rritet në vend me diell, ka fletë të bardha, frutet i ka në formë dardhe. Frutet e tij përdoren kundër astmës, kollës, për oreks, kundër pagjumësisë, histerisë, lukthit të dobësuar, sëmundjeve të mushkërive dhe kundër fryrjes së barkut.