Ping

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ping është komanda e IP protocol e cila të ndihmon më një përgjigje më të tregu sa po merr paketa.

Kur të merr pakët të përgjigjët në ping. Mundët më u mat koha e cila është e oligushme të shkoj deri tek pranuesi dhe të kthehet prapë. Kjo kohë matët më milisekonda.

Ping mund të bësh më anë të komandës ping (në Unix dhe Windows platformat). Kështu që në komandë shkon:

Ping Adresa

Dhe pastaj do të fitoni shpejtësinë e paketës tuaj :

Shembull : "ping yahoo.com"

Pinging yahoo.com [216.109.112.135] with 32 bytes of

Reply from 216.109.112.135: bytes=32 time=141ms TTL=4 Reply from 216.109.112.135: bytes=32 time=463ms TTL=4 Reply from 216.109.112.135: bytes=32 time=480ms TTL=4 Reply from 216.109.112.135: bytes=32 time=152ms TTL=4

Ping statistics for 216.109.112.135: Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% los Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = 141ms, Maximum = 480ms, Average = 309ms

Kjo është pra paketa që fitova unë në Windows, pra kjo neve na tregoi 4 Ip komanda së si e morëm shpejtësinë e paketës rezultat për çdo njërën.

Me Unix, Ping dërgon çdo paketë të ping-it pa ndalur deri sa ta ndali (mbyllni) ju. I njëjti efekt është edhe për Windows nëse komandën (adresën) e përfundoni më -t (ping yahoo.com -t).

Në fund komanda ping jep statistikën që keni fitu : nr i paketave që keni dërguar, nr i paketave që keni pranuar, nr i paketave të humbura, ma të voglën më të madhën dhe më të mesmen kohë që keni marr të ping.

Për çfarë përdorët ma shumë ping ?

Prej të gjithave ping përdorët më lehtë për të vëzhguar dy lidhje përdorueseve. Ja jep ping adresën që doni ta pingoni edhe nëse keni lidhje diçka do të fitoni ping. Vetëm nëse jeni në lan dhe doni ta pingoni shokun tuaj. Nëse ai ka Firewall (Murin mbrojtës) të aktivizuar pra nuk mund ta ping-oni.

Disponueshmëria e Komandes Ping

Komanda ping është e disponueshme nga Command Prompt në sistemet operative Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista dhe Windows XP. Komanda ping është gjithashtu në dispozicion në versionet e vjetra të Windows si Windows 98 dhe 95.

Komanda ping gjithashtu mund të gjendet në Command Prompt në opsionet e avancuara të nisjes dhe opsionet e Riparimit të Sistemit të Riparimit / Rimëkëmbjes.

Shënim: Disponueshmëria e disa çelsave të komandave ping dhe sintaksë tjetër e komandës ping mund të ndryshojnë nga sistemi operativ në sistemin operativ.