Jump to content

Pirot

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Pirot është qytet ne jug te Serbisë ku ka tradita dhe kulture, gjeja tradicionale ne këtë qytet është kaçkavalli dhe qilim qe është prej shumë vitesh. Ka popullsi prej 57.922 njerëz. Kryeqytet distrikt i Pirotit është Pirot qe përbehet nga 4 komuna : Babushnica, Bella-Pallanka, Dimitrovgrad dhe Pirot. Pirot është 25 km me doganën e Bullgarisë. Territori Pirot është përbëre qe nga data 1878.