Platforma office online

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Një platformë office online , një platformë për produktivitet online është një platformë e ofruar në formën e një aplikaconi të internetit , është qasur në internet duke përdorur shfletues inerneti. Kjo u lejon njerëzve të punojnë së bashku në mbarë botën dhe në çdo kohë, duke çuar kështu në bashkëpunimin në internet dhe punën ekipore virtuale.Disa platforma për zyra online mund të instalohen në lokal, ndërsa të tjera ofrohen vetëm si softuer si shërbim. Nga kjo e fundit, versionet bazë mund të ofrohen falas, ndërsa versionet më të përparuara shpesh bëhen të disponueshme me një tarifë abonimi.Suitat e zyrave në internet ekzistojnë si softuer të pronarit dhe me burim të hapur.

Avantazhet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Kostoja është e ulët. Në shumicën e rasteve, nuk ka pagesë specifike për përdorimin e shërbimit për përdoruesit të cilët tashmë kanë qasje në një kompjuter me një shfletues dhe një lidhje me internetin.
 • Nuk ka nevojë të shkarkoni ose instaloni softuer jashtë faqes së internetit të zyrave të zyrës, duke përfshirë punët e vazhdueshme të përditësimit të shtimit të veçorive të reja ose eliminimit të gabimeve nga suita e zyrës.
 • Platformat e zyrave në internet mund të kandidohen në klientë të hollë me kërkesa minimale hardware.
 • Platformat e zyrave në internet ofrojnë aftësinë për një grup njerëzish për të ndarë një dokument pa nevojën për të drejtuar serverin e tyre.
 • Nuk ka nevojë për të blerë ose për të përmirësuar një licencë software. Në vend të kësaj, suita në internet është në dispozicion në formën e softuerit si një shërbim.
 • Platformat e zyrave në internet janë të lëvizshëm. Përdoruesit mund t'i qasen dokumenteve të tyre nga pothuajse çdo pajisje me një lidhje në internet, pavarësisht se cili sistem operativ përdorin.
 • Nëse kompjuteri i përdoruesit dështon, dokumentet ruhen ende në mënyrë të sigurtë në serverin e largët. Proceset e rezervimit të ofruesve të shërbimeve online dhe stabiliteti i përgjithshëm në përgjithësi do të jenë më të larta se ato të shumicës së sistemeve në shtëpi.

Disavantazhet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Qasja kërkon lidhje - nëse serveri ose rrjeti i largët nuk është i disponueshëm, përmbajtja gjithashtu nuk do të jetë e disponueshme. Megjithatë, në shumë raste, platforma online do të lejojë përdoruesin të regjistrojë rregullisht të dhëna ose madje të sigurojë sinkronizimin e dokumenteve ndërmjet serverit dhe kompjuterit lokal.
 • Ka shpejtësi dhe çështje të aksesit. Shumica e platformave të zyrave online në dispozicion kërkojnë një lidhje interneti me shpejtësi të lartë (broadband). Kjo mund të jetë një problem për përdoruesit të cilët janë të kufizuar nga një lidhje më e ngadalshme në internet.
 • Numri i veçorive në dispozicion është një çështje. Platformat e zyrave në internet kanë mungesë të tipareve më të përparuara në dispozicion në homologët e tyre offline.
 • Në afat të gjatë, nëse ka një pagesë abonimi për të përdorur shërbimin, kostoja e vazhdueshme e abonimit mund të jetë më e shtrenjtë se blerja e softuerit offline në fillim.
 • Përdoruesi nuk ka kontroll mbi versionin e softuerit të përdorur. Nëse softueri ndryshohet, përdoruesi detyrohet të përdorë versionin e ndryshuar, edhe nëse versioni i ndryshuar është më pak i përshtatshëm për përdoruesit.
 • Përdoruesi është i varur nga ofruesi i shërbimit për sigurinë dhe privatësinë e dokumenteve të tyre.

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]