Pleven

Coordinates: 43°25′N 24°37′E / 43.417°N 24.617°E / 43.417; 24.617
Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Pleven (Bullgarisht: Плевен e theksuar ) është qyteti i shtatë për nga numri i popullsisë në Bullgari. I vendosur në pjesën veriore të vendit, Pleveni është qendra administrative e Provincës së Plevenit, si dhe të komunës vartëse të Plevenit.

I njohur për Rrethimin e Plevnës në vitin 1877, sot ai është një qendër e madhe ekonomike e Bullgarisë Veriperëndimore dhe qyteti i tretë më i madh në Veri të Bullgarisë pas Varnës dhe Ruses. 43°25′N 24°37′E / 43.417°N 24.617°E / 43.417; 24.617