Pluton Vasi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Pluton Vasi është një regjisor shqiptar, i njohur per individualitetin e tij ne krijimtari si ne filmin dokumentar dhe ne filmin artistik.

Krijimtaria e tij si regjisor dhe skenarist përfshin këta filma artistike:

Filmat e tij dokumentare me te suksesshem jane: - Kenga - Ata iken drejt qiellit - Ortek ne tri kohe - Mjeker e Thinjur - Gjitonia -Sofra - dashuri Bektashiane - C'do te thote - Loje Botash - Rrathet - Etj.

Per punet e tij ai eshte nderuar me cmime brenda dhe jashte vendit sidomos me filmin e tij te fundit artistik "Maya".