Pontia daplidice

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Flatrat e përparme të bardha, në majë dhe pak poshtë saj me njolla të zeza, në mes me njollë të zezë.

Flatrat e pasme të bardha ku pasqyrohet figura e e anës së poshtme të flatrave të përparme; ana e poshtme e flatrave e gjelbërt - everdhë me njolla të bardha, njëra prej tyre në qelizën e mesme e rrumbullaktë. Hapësira e flatrave varion nga 38 - 50 mm. Takohet në mjedise barishtore në lulëzim, kryesisht me bimësi të egër të familjes së kryqoreve.

  • Mbreteria: Animalia
  • Tipi: Arthropoda
  • Klasa: Insecta
  • Rendi: Lepidoptera
  • Familja: Pieridae
  • Lloji: Pontia
  • Specia: Pontia daplidice
  • Zbuluesi: (Linnaeus, 1758)