Portal:Maqedoni/A e dini se

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Likova shtrihet në gjerësi gjeografike 42.1564 dhe në gjatësi gjeografime 21.5853.

Penda e Likovës

Ky fshat sipas planit urban shtetërorë nuk duhet te ekzistoj në vendin në të cilin shtrihet, sepse pozita në të cilën gjendet gjithnjë e mban nën rrezik të zhdukjes. Likova shtrihet gjeografikisht në një luginë në rrënjën e së cilës gjendet penda shtetërore (kompetencat mbi pendën i mban enti shtetëror për sistemet ujore) e këtij rajoni e njohur si Penda e Likovës.