Jump to content

Postmodernizmi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Postmodernizmi (ang. postmodernism) është lëvizje filozofike, artistike e shoqërore që ka pasuar modernizmin. Postmodernistët shquhen për relativizim dhe skepticizëm më radikal se paraardhësit e tyre. Ata po ashtu veçohen pë pluralizëm në sistem të vlerave, çka e ka bërë këtë lëvizje shumë të vështirë për ta definuar më saktësisht. Ndër postmodernistët më të shquar janë Michel Foucault, Jacque Derrida dhe Jean Baudrillard. Lëvizja shpesh lidhet edhe me post-strukturalizmin me të cilin ka shumë gjëra të përbashkëta.

Lidhje të jashtme

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]
Wiki WikiFjalori: Postmodernizmi – shfletoni më shumë në fjalorin e lirë