Jump to content

Praktika

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Praktika është akti i përsëritjes së një sjelljeje vazhdimisht, për të ndihmuar në mësimin dhe përfundimisht zotërimin e një aftësie. Fjala rrjedh nga greqishtja "πρακτική" (praktike), femërore e "πρακτικός" (praktikos), "përshtatshme ose e lidhur me veprimin, praktik", dhe ajo nga folja "πράσσω" (prasso), "të arrihet, sjell, efekt, realizoj".

Seancat e planifikuara me qëllim të provave dhe përmirësimit të performancës quhen praktika. Ata angazhohen nga ekipe sportive, grupe, individë etj., si në "Ai shkoi në praktikë futbolli çdo ditë pas shkollës".[1]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ "Practice (learning method)", Wikipedia (në anglisht), 2022-09-18, marrë më 2022-12-21